MEB proje okullarıyla ilgili uygulamaları yılan hikayesine döndürdü. 

Geçtiğimiz yıl ilk önce tümünü çıkardık denilen proje okulları, sonra valiliğe devrettik denildi. Sonra atama yapıldı derken Milli Eğitim Bakanlığı hiçbir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün haberi bile olmadan Ankara Bakanlık Merkezinde Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün gizli gizli yürüttüğü bir çalışması ile bir anda yeni bir karar aldı ve ortalık yine karıştı. 

MEB'in yılan hikayesine döndürdüğü proje okullarıyla ile ilgili neredeyse her 6 ayda bir değiştirdiği kararlar neticesinde eğitimciler ve idareciler büyük bir rahatsızlık yaşamaya başladılar. 

Bir çok Başarılı Anadolu Lisesi Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Liseleri proje okulu olmaktan çıkartılırken , neredeyse hiç öğrencisi kalmayan ve öğrenci bulmakta güçlük çeken İmam Hatip Liselerine ise hiç dokunulmadı. 

30.03.2020 tarihi itibariyle diye bir sınırlandırma getiren MEB bu tarihten önceki proje okulları ve Fen Liselerini neden değerlendirmeye almamıştır. Bu tarihin belirlenmesinde amaç nedir? 

Bu tarihten önce proje okulu olan ve fen lisesi olan okullar neden değerlendirme dışı tutulmuştur?

Proje Okullarının Tırpanlanmasının Ardında Özel Okul Lobisi mi var? Proje Okullarının Tırpanlanmasının Ardında Özel Okul Lobisi mi var?

MEB bu çalışmayı hangi kritere göre yapmıştır? Neye göre belirlemiştir?

Ortaöğretim genel Müdürlüğü hangi değerlendirme kriterlerini kullanmıştır?

Bunlar hiçbir zaman cevabı olmayacak olan sorular ortada duracaktır. 

Projeden Çıkartılan  Okullardaki İdarecilerin Durumu Ne Olacak? 

30.03.2020 tarihi itibariyle proje okulu yapılan okulların bir çok idarecisi Müdür ve müdür yardımcısı Eylül , Ekim ayında atandı ve göreve başladı. 4 Yılını bu yıl dolduracak olan bir çok okul müdürü ve müdür yardımcısının durumu ne olacak? 

MEB bu okulları önümüzdeki yeniden ve ilk atama dönemlerinde atamalara açacak mı?

Yoksa Hak Kaybı olmaması için bu kararını bir yıl daha erteleyecek mi? 

MEB'in oldu bittiye getirdiği her uygulamasının Mahkemeden döndüğü bir gerçek. 

Bu uygulamada da birçok müdür ve müdür yardımcısı kazanılmış hakları elinden alındığı için dava açarak  görevlerine dönmesi kuvvetle muhtemel. 

MEB bu konunun böyle olacağını bildiği için tepki göreceği kitleyi küçük tutmak için 30 Mart tarihini baz alarak bu tarihten önceki proje okullarına dokunmamıştır. 

66 okul müdürü ve yardımcıları büyük bir kitle olarak görülmemiştir. 

Elbetteki her uygulama herkesi memnun etmeyecektir. Ama yapılan uygulamalar ile bir tek  kişinin bile mağdur edilmemesi gerektiği bir gerçektir. 

MEB bu konuda şu ana kadar hiçbir açıklama yapmamıştır. 

Konu ile ilgili gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Ajanskamu-Özel Haber