Değerli okurlarım,

Eğitim ve eğitime destek verenlerin çalışmalarını, desteklerini, katkılarını yazmayı kutsal görev sayıyorum.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlerinin eğitim çıtasını yükseltmek için 7/24 özveriyle çalışmalarını paylaşırken gurur duyuyorum.

Yurt içi ve yurt dışı Araştırma, Kültür, Sanat ve Spor yarışmalarında ödül alan öğrencilerimizin başarılarıyla gelecek adına umutlanıyorum.  

Dün, Vali İlhami Aktaş’ın 2025 yılında 17’si deprem hasarlı olmak üzere yıkılan 36 okul yerine yaklaşık 3 milyar TL maliyetle okul yapımı ile ilgili açıklamalarını yazdım.

Bugün, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın okul yapımı ile devam edeceğim.

Konu eğitim olunca Pazar günü Kocaeli’e gelen, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlık seçimine katılan, Burhan Abiş’i hastanede ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’inin Kocaeli’ndeki eğitimcileri hatırlamadı.

Eğitimci kimliğinden çok siyasetçi kimliğiyle anılan, konuşmasında İzmit’in merkezinde 9 komşu mahallede ilkokul olmadığından, sınıfların 40 kişi olduğunu unutup imam hatip okullarındaki sınıf mevcutlarının 20-21 olmasıyla övünen Sayın Bakan öğretmenleri unuttu.

“Belediyeler, 36-60 ay çocukların devam edeceği okul öncesi okullar için milli eğitim bakanlığından izin almak zorundadır” diyen Bakan Tekin’in İzmit Belediyesinin “Çınar Çocuk Evi” adı altında 2019 ve 2020 doğumlu çocukların devam ettiği eğitim kurumlarının izinsiz olduğunu söylemedi, söyleyemedi.

Ama Ankara’da “İzinsiz açılanları kapatacağız” diyerek efelenen sayın bakan İzmit’te CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile gireceği polemikten zararlı çıkacağını düşündüğünden ya da uyarıldığından olsa gerek susmayı tercih etti.

***********

Hatay Kumlu İlkokulu inşaatında sona gelindi

Değerli okurlarım,

Bugün saygın bir akademisyen olan Tahir Hocanın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak eğitme katkılarını uzun uzun anlatacak değilim.

Ama eğitim ve eğitime destek verenlerin çalışmalarını, desteklerini, katkılarını yazmayı kutsal görev sayıyorum.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlerinin eğitim çıtasını yükseltmek için 7/24 özveriyle çalışmalarını paylaşırken gurur duyuyorum.

Yurt içi ve yurt dışı Araştırma, Kültür, Sanat ve Spor yarışmalarında ödül alan öğrencilerimizin başarılarıyla gelecek adına umutlanıyorum. 

Bugün Ta17 Ağustos 1999 depremini yaşayan, 35 bin binanın yıkıldığı, 53 bin insanın yaşamını yitirdiği asrın felaketi 6 Şubat 1923 depremi sonrası Hatay Defne’de görev yapan Tahir Hocanın deprem bölgesinde yaşadıklarını ve yaptıklarını anlatacağım.

Değerli okurlarım,

Tahir Hoca, kutsal görev kabul ettiği deprem bölgesinde Kocaeli’nin desteğini arkasına alarak ibadet eder gibi depremzedelerin yaralarını sarmak için çalıştı.

MEB'den Fen Liseleri ve Proje Okullarına Tırpan İmam Hatiplere İse Dokunulmadı! MEB'den Fen Liseleri ve Proje Okullarına Tırpan İmam Hatiplere İse Dokunulmadı!

Prefabrike hastane, konteyner ve çadır kentler kurdu, 3 övün yemek dahil lojistik destek verdi. Bölgedeki dezavantajlı aile çocuklarının yaşadığı travmaları atlatmaları için Kocaeli’nde ağırladı.

Defne’den ayrıldıktan sonra da depremzedeleri unutmadı, deprem bölgesine heybesi dolu gitti.

Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformunun Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi bünyesinde “Kocaeli Kadınları Fizik Tedavi ve  Rehabilitasyon Merkezi” yapmasına en büyük desteği vererek hizmete girmesini sağladı.

HATAY KUMLU İLKOKULU

Değerli okurlarım,

Gelelim asıl konumuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Hatay Kumlu’da yapımı devam eden 12 Derslikli İlkokul inşaatı öyküsü ve son durumuna;

Bir: 6 Şubat depremi sonrası siyasi renklerini, söylemlerini, tercihlerini ve aidiyetlerini bir kenara bırakarak Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformunu kuran Kocaelili kadınlar okul yapmak için kolları sıvadı.

İki: Başkan Sevim Pekyörür ve platform üyesi kadınlar başlatacakları kampanyaya destek vermesi için İzmit’in kadın belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in kapısını çaldılar.

Üç: Kasın başkandan “Başka kapıya” cevabını alınca ziyaret ettikleri Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Hanımefendilere destek vermek bizim boynumuzun borcudur” diyerek Hatay’da yapacakları okul projesini Büyükşehir Belediyesi olarak tamamlayacağı sözü verdi.

Dört: Kampanya sonrası Hatay Kumlu’da depremde yıkılan okul yerine yapılacak 12 derslikli okulun her türlü sorumluluğunu üstlenerek Hatay Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz ile 26 Temmuz 2024’te protokol imzaladı.

77 milyon 892 bin TL maliyetin bağış ve hak edişten kalan 10 milyon 625 bin TL’sini Milli Eğitim Bakanlığı hesabına yatırdı.

Değerli okurlarım,

2024’ün sonlarında konuştuğum Hatay Milli Eğitim Müdürü Harun Hoca 11 Ekim 2024’te temeli atılan, 2025- 2026 Eğitim Öğretime açılması planlanan “Kocaeli Kadınları Kumlu İlkokulu” inşaatı ile ilgili bilgi verirken, Toplamda 2.390 metrekare inşaat alanına sahip olan Hatay Kumlu ilçemizdeki okul projesi, zemin ve birinci kat olmak üzere 2 kat olarak yapılıyor. Okul, 48 metrekarelik 12 derslik, anaokulu, fen ve müzik dersliği, görsel sanatlar atölyesi, kütüphane, destek eğitim odası, beden eğitim salonu, mescit, yemekhane, öğretmenler odası, rehberlik servisi, idare, okul aile birliği ve zümre öğretmenler odası ile 90 kişilik çok amaçlı salon, 10 araçlık otoparktan oluşuyor” dedi.

En kısa zamanda, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi bünyesinde “Kocaeli Kadınları Fizik Tedavi ve  Rehabilitasyon Merkezi” açılışını yaptığı gibi Hatay Kumlu’da “Kocaeli Kadınları Kumlu İlkokulu” açılışını da yapacaktır.

Galip ATAMAN / Bizim YAKA