Ailelerle birlikte 10 milyon. Bizim işlerimizin tek ve tez elden yapılması için bizim Esnaf ve Sanatkar Bakanlığı'na ihtiyacımız var" dedi.
Gündeme dair açıklamalarda bulunan BESOB Başkanı Gayret deprem bölgesine yapılan çarşıları değerlendirerek; "esnafın parası var, işletme kuracak yer yok. Kadınların, çocukların ihtiyaçları var. Satın alacakları yer lazımdı. Deprem bölgesinde ilk olarak esnaf kalkındırılması lazım. Esnaf toplumdaki yerini almadan normalleşme sağlanması mümkün değil. Esnafın sanatkarın sorunları bölgede hızla çözülmeli ve kalkındırılmalı. Afet Bölgesinde koordinatör Vali olarak görev Bolu Valisi Erkan Kılıç'ın çok beğenildiği. Valimiz o bölgede ilimizin imkanlarını seferber etti. Çok faydalı çalışmalarda bulundu. Esnafın sorunlarıyla vatandaşın sorunlarıyla hem hal oldu. Kendisine de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Başkan Tahir Gayret, "BAĞ-KUR'lu 9 bin iş gününde emekli oluyor. Biraz bizim bunu düzeltmemiz gerekir. Onun da 7 bine inmesi lazım. Evet işçi 8 saat çalışır, fazla çalışırsa mesai alır. Esnaf 12 saat çalışır. Evet iş yeri kendimizin ama, sağlık yönünden de bakmamız gerekir, çünkü Sosyal Güvenlik Kurumu. Sabah 08.00'de açarız, akşam 20.00'de kapatırız. Yanında çalıştırdığın insan daha avantajlı" diye konuştu.
Ülkede 2 milyon 200 bin esnafın bulunduğunu, işlerin tek elden yapılması için Esnaf ve Sanatkarlar Bakanlığı'na ihtiyaç olduğunun altını çizen Tahir Gayret, "Ticaret Bakanlığı var, Sanayi Bakanlığı var, Tarım Bakanlığı var. Biz esnaf olarak 2 milyon 200 bin kişiyiz, bu az bir rakam değil. Eş ve çocuklarla 10 milyon. Bizim işlerimizin tek elden ve tez elden yapılması için bizim Esnaf ve Sanatkarlar Bakanlığı'na ihtiyacımız var. Belli partilerin programında var ama ne denli olur bilemiyoruz" dedi.