OECD'ye göre Türkiye'de öğrencilerin dörtte biri ortaöğretimi tamamlamadan okulu terk ediyor. S.2'DE)Okul terkleri düşündürüyor Türkiye, okul terki oranı açısından yıllardır, Ekonomik işbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ortalamasının üzerinde. OECD'ye göre Türkiye'de öğrencilerin dörtte biri ortaöğretimi tamamlamadan okulu terk ediyor. 

Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, OECD Bir Bakışta Eğitim 2024 Raporu verilerine göre Türkiye'de ortaöğretimi tamamlamadan eğitimden ayrılan öğrencilerin oranının yaklaşık yüzde 25 civarında olduğunu söyledi.

Parlakçı, "OECD'ye göre Türkiye'de öğrencilerin dörtte biri ortaöğretimi tamamlamadan okulu terk etmektedir. OECD ülkelerinde bu oran ortalama yüzde 10 civarındadır. Bu da Türkiye'deki okul terki oranının OECD ortalamasının çok üzerinde olduğunu göstermektedir" dedi.

DÜZENLEME ŞART

Türkiye'de ortaöğretim seviyesinden sonra eğitimi terk eden 18-24 yaş aralığındaki gençlerin oranının yüzde 28 olduğunu da dile getiren Parlakçı, "Türkiye, okul terki oranı açısından uzun yıllardır OECD ortalamasının oldukça üzerindedir. Bu durum, özellikle sosyo-ekonomik durumu dezavantajlı öğrencilerin eğitim hakkından eşit koşullarda yararlanmasının sağlanmasında ciddi zorluklar olduğunu ve eğitim sisteminde ciddi düzenlemelere ihtiyaç olduğunu göstermektedir.

Talip Geylan'dan Memura Ek Zam Talebi Talip Geylan'dan Memura Ek Zam Talebi

Okul terkinin azaltılması için, öğrencilerin okulda kalmasını teşvik edecek daha fazla destek ve sosyal programların hayata geçirilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Kaynak: Yasemin Ankay/Gazete27