ŞEKERCİ açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Devleti acziyet içerisinde göstermeyi, kimileri  ne hikmetse meslek edinmiş sanki.  Bunun son örneği maalesef okulların temizlik ve hizmetli ihtiyacı üzerinden yaşandı. Bir ilçemizin yerel yöneticisi kendi uhdesinde olan tüm sorunları çözmüş(!) olacak ki okulların temizlik sorununa el atmak istemiş.

“Ne var bunda canım; yerel yönetimlerin okulların ihtiyaçlarını karşılaması kadar  daha doğal ne olabilir?”  diyebilirsiniz. Elbette bunda bir problem yok. Ancak maksat üzüm yemek olmayınca;  hizmet belediyeciliği yerine algı ve reklam belediyeciliği ile ortaya bambaşka bir şey çıktı.

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar ama işi algı olanın ömrü o kadar da olmuyor maalesef. Sayın başkan,  ilçenin varoş mahallesinden bir okulun, temizlik yapılan bir bölümünden fotoğraf çektirerek  şehrin mülki amirine laf yetiştireyim derken baltayı taşa vurdu. Zira  okulun temizliğini yapan vatandaşlar  dediği kişilerin okulun TYP kapsamında çalıştırdığı hizmetli personeli  olduğu ortaya çıktı basın açıklamasının hemen ardından. 

Zararın neresinden dönülürse kardır. Sayın başkana tavsiyemiz geçenlerde İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü ziyaret eden eski belediye başkanı mevcut vekillerinin tecrübesine başvursun. Zira onun zamanında okullarımız belediye imkanlarından olabildiğince yararlanıyor ama bu kadar ses çıkmıyordu.

Eğitim İş Okulda Şampanya Patlatan Öğretmenlerle İlgili Sus Pus! Eğitim İş Okulda Şampanya Patlatan Öğretmenlerle İlgili Sus Pus!

Mevzu okulların ihtiyaçlarını gidermek ise politik rant hesabı yapmak doğru mudur?

Galiba yeni model belediyecilik anlayışı böyle. İmamoğlu modeli diyorum ben buna. Az hizmet bol reklam. Sosyal medya üzerinden bindirilmiş kıtalar ile algı yönetimi. Kiminle ne rekabet ediyorsanız edin. Ama okulların üzerinden siyaset yapmayı bırakın. Biz kendi yağımızla kavrulmasını da biliriz Gölge etmeyin; başka ihsan istemez.