Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, millî ve manevi değerlerle bezenmiş bir eğitim sistemine ihtiyaç olduğunu belirterek, “Öğrenmeyi öğreten, kişilikli ve kimlikli fertler yetiştiren, kalkınmayı ve ileri ülkelerle yarışmayı hedef alan bir eğitim sistemi geliştirmek zorundayız. Kanun ve yönetmeliklerin hâkim olduğu değil, bilginin, hikmetin, ahlakın, ilerlemenin temel alındığı bir eğitim sistemine ihtiyacımız var” dedi.

Ramazan Çakırcı, Manisa Şubesi’nin 5. Teşkilat Eğitim Programı’na ve İstanbul 1 No’lu Şube Güngören ve Esenler Temsilciliği’nin düzenlediği işyeri temsilcileri toplantısına katıldı. Eğitime ve sendikal çalışmalara ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantılarda konuşan Çakırcı, hak arama ve özgürlük mücadelesinin merkezi olduklarını kaydederek, “Eğitim-Bir-Sen, hak, emek ve özgürlük mücadelenin yanı sıra Türkiye’nin demokratikleşmesinin ve kendi değerleri üzerinden ayağa kalkma mücadelesinin de merkezidir” şeklinde konuştu.

Çakırcı, eğitime ilişkin önemli çalışmalara imza attıklarını, eğitim çalışanlarının birçok sorununun çözümünde emeklerinin ve katkılarının olduğunu dile getirdi. Müfredat çalışmalarında üzerlerine düşeni, ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarının altını çizen Çakırcı, şunları söyledi: “Millî ve manevi değerlerimizle bezenmiş eğitim politikalarına ihtiyacımız var. Öğrenmeyi öğreten, kişilikli ve kimlikli fertler yetiştiren, kalkınmayı ve ileri ülkelerle yarışmayı hedef alan bir eğitim sistemi geliştirmek zorundayız. Yönetmelikler, kanunlar çok önceden yapılmıştır, eskidir ve eskinin tecrübelerine dayanır. Hâlbuki bilgi sürekli yenileniyor ve yeni gelişmeler birbirini takip ediyor. Kanun ve yönetmeliklerin hâkim olduğu değil, bilginin, hikmetin, ahlakın, ilerlemenin temel alındığı bir eğitim sistemine ihtiyacımız var.”

Tarihî kazanımlara imza attık

Kılık ve kıyafet özgürlüğü, nöbete ücret, destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alan memur ve hizmetlilere fazla çalışma ücretinin bir kat daha artırılarak beş kat artırımlı ödenmesi, 3600 ek gösterge gibi onlarca kazanım elde ettiklerini hatırlatan Çakırcı, toplu sözleşmede ‘üniversitelerde görevli idari personelin üniversiteler arası yer değişikliğinin YÖK koordinasyonunda merkezî olarak gerçekleştirilmesi’ konusunda çalışma yapılması kararı aldırdıklarını, konuyu YÖK ile görüştüklerini, sonuç alıncaya kadar girişim ve mücadelelerinin devam edeceğini ifade etti.

Yöneticilik alanında eğitim reformlarının taşıyıcısı olacak bir sistem kurulmalıdır

Eğitim kurumları yöneticiliğinde kısa süreli ve sürekli değişikliklerin sağlıklı bir görevlendirme/atama sisteminin kurulamamasına neden olduğuna dikkat çeken Çakırcı, “Nitelikli ve verimli eğitim hedefine ulaşmak, sadece eğitim sisteminin, felsefesinin, yönetim süreçlerinin gereklerinin karşılanmasıyla elde edilebilir bir sonuç değildir. Kaliteli eğitim, öğretmen ve yönetici ilişkisini ve ikilisini zorunlu kılmaktadır. Eğitim kurumu yönetimi ve yöneticiliği alanında ayakları yere sağlam basan ve gelecek için güven veren, eğitim reformlarının taşıyıcısı olacak bir sistem kurulmalıdır” diye konuştu.

Şiddet sorununa çözüm bulunmalı, faili caydıracak, adaleti tesis edecek yasal düzenleme bir an önce yapılmalıdır

''Ücretli Öğretmenlerin "ödenmeyen ücret” sorunu ivedilikle çözülmelidir. ''Ücretli Öğretmenlerin "ödenmeyen ücret” sorunu ivedilikle çözülmelidir.

Ramazan Çakırcı, şiddet olaylarına da değinerek, “Yıllardır yaşanan, son zamanlarda giderek artan şiddet sorununa ivedilikle çözüm bulunmalı, eğitim çalışanlarının, okulların güvenliğini sağlamak için acil önlemler alınmalıdır. Eğitim çalışanları, kamu görevlileri şiddete karşı korunmalıdır. Yetkililer, şiddetin faillerinin cesaretini kıracak bir kararlılığı artık ortaya koymalıdır. Kamu hizmeti yürüten eğitimcileri koruyacak, faili caydıracak, adaleti tesis edecek yasal düzenlemelerin zamanı gelmiş hatta geçmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

 Etiketler :