Gölcük Saraylı Ortaokulu’nda ek derse girmedikleri halde girmiş gibi görünen öğretmenler üzerinden usulsüzlük tespit edildiğini açıklayan TES Kocaeli 1 No’lu Şube Başkanı Yaşar Şanlı, “Olayda hiçbir suçu günahı olmayan öğretmenlerimizin, 40 saat girdiği ek ders ücreti 170 saat görünüyor ama 130 saatlik ek ders ücreti yatmıyor. Bu paralar hangi hesaba, ne amaçla, kime yatırıldı? Kimler bunun üzerinden yolsuzluk yapmıştır? Şehrimizin amirleri bu sürece el koymalıdır” dedi.

Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 No’lu Şube Başkanı Yaşar Şanlı, Gölcük Saraylı Ortaokulu’nda ek derse girmediği halde derse girmiş gibi gösterilen öğretmenlerin yaşadığı mağduriyetle ilgili açıklama yaptı. Sendika yöneticileri, Mevzuat Üst Kurulu ve avukatlar eşliğinde sürecin başından beri takipçisi olduklarını söyleyen Şanlı, olayın ortaya çıktığı günlerde okul müdürünün emekli edilmesinin sebebini sordu.

‘ÜYELERİMİZİN SONUNA KADAR YANLARINDAYIZ’
Süreci başından beri takipte olduklarını ve suç duyurusunda bulunduklarını açıklayan Şanlı, “Bu olay ilk defa karşılaştığımız bir olay. Gölcük İlçesi Saraylı Ortaokulu’nda öğretmenlerin ek derse girmedikleri halde girmiş gibi gösterildiklerine yönelik tarafımıza şikayetler ulaşmıştır. Bu sabah sendika yöneticilerimiz avukatımızla beraber okula intikal etmiş, oradaki bütün öğretmenlerle ve sendika üyelerimizle tek tek konuşmuş ve hukuki destek en üst düzeyde sağlanmıştır. Üyelerimizin savcılığa suç duyurusu dilekçeleri sendika avukatlarımız tarafından bildirilmiş ve sendika yöneticilerimiz tarafından verilmiştir” şeklinde konuştu.

‘VERGİYE GİREN ÖĞRETMEN  MERAK EDİP BORDROSUNA BAKMIŞ’
Öğretmenlerin süreci nasıl fark ettiğini anlatan Şanlı, “Saraylı Ortaokulu’nda bir tane öğretmen erken bir şekilde gelir vergisine girdiğini görüyor. Bunun nasıl olduğunu merak ediyor ve maaş bordrosunda da 2021 yılından beri ek derse girmediği halde girdiği görünüyor. 40 saat girdiği ek ders ücreti 170 saat görünüyor ama 130 saatlik ek ders ücreti yatmıyor” dedi.

‘40 SAAT GİRDİĞİ EK DERS, 170 SAAT GÖSTERİLMİŞ’
Öğretmenlerin dilekçe verdiğini söyleyen Şanlı, “10 tane mağdur öğretmen dilekçe verdi. 10 öğretmen üzerinden yapılmış bir usulsüzlük tespit edilmiş, öğretmenlerin hiçbirinin suçu günahı yok. Hepsi de uzun süredir fazladan vergi ödeyerek maddi kayba da uğramışlar. 2021 yılı öncesi de farklı bir bankadan maaş alındığı için o dönemde de bu olay yaşanmış mı bunun da araştırılması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Enflasyon verileri sonrası Memur Sen Başkanı Ali Yalçın'dan sert açıklama Enflasyon verileri sonrası Memur Sen Başkanı Ali Yalçın'dan sert açıklama

‘BU PARALAR, NEREYE KİME GİTTİ?
Öğretmenler üzerinden yapılan usulsüzlükte kimlerin olduğunun ortaya çıkarılması gerektiğinin altını çizen Şanlı, “Bu paralar hangi hesaba, ne amaçla kime ve kimlere aktarılmıştır? Kimler bunun üzerinden yolsuzluk yapmıştır? Bu olay bireysel midir yoksa başka aktörleri var mıdır? Liyakatın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Meclise gelecek olan ÖMK’nın da Türk Eğitim Sen’in önerdiği şekilde gözden geçirilmesini öneriyoruz” diyerek yetkililere seslendi.

Editör: Serhat SALİMOĞLU