ERMİŞ açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Öğretmene rotasyon yıllar sonra yeniden gündemde. O zaman olduğu gibi bugün de lehte ve aleyhte görüşler bildiriliyor. O zaman bir simülasyon yapılmış, birçok sıkıntılar ortaya çıkınca vazgeçilmişti. O günkü sıkıntılara bir de hayat pahalılığı/geçim sıkıntısı eklenmiş durumda. MEB, rotasyon konusunda alandan gelen seslere ne kadar kulak verirse yaşanabilecek sıkıntıları o kadar minimize etme şansını yakalar.

Bazı branşlarda rotasyonu uygulamak kolay değil. Çünkü öğretmenlerin bulunduğu ilçede hatta bulunduğu ilde gidebileceği okul bulunmayabilir. Bu nedenle birçok öğretmen mecburen kapsam dışı kalabilir.

Eğitim İş Sendikası Bakan Yusuf TEKİN'i Protesto Edecek Eğitim İş Sendikası Bakan Yusuf TEKİN'i Protesto Edecek

Hayat pahalılığının yükseldiği ev kiralarının sürekli arttığı bir ortamda taşınmayla sonuçlanacak bir rotasyon, öğretmenlerin motivasyon ve verimliliğini ciddî manada etkileyecektir.

Rotasyon, dezavantajlı bölgelerden avantajlı bölgelere gitmek isteyen öğretmenlerimiz için de çare olmayacaktır.

MEB personeli olarak rotasyona yabancı değiliz. Okul yöneticileri, şube müdürleri, müfettişler... zaten rotasyona tabi. İyi çalışılmış, maddî-manevî zarara yol açmayacak bir rotasyon eğitim sistemimiz açısından faydalı da olabilir. Eğitim paydaşlarının katılımıyla MEB tarafından yapılacak bir çalıştay ufuk açıcı olur diye düşünüyorum.

Bu arada rotasyon konusunda yargıyı da hesaba katmak gerekir.

Son olarak illa rotasyon yapılacak deniyorsa 12 yılın 15-20 yıl aralığına çıkarılması, uygulamaya iki yıl sonra geçilerek öğretmenlere tayin yoluyla yer değiştirme fırsatının sağlanması yerinde olacaktır.