Yeni Eğitim Yılında Öğretmenler Kaç TL Ek Ders Alacak? Yeni Eğitim Yılında Öğretmenler Kaç TL Ek Ders Alacak?

2024 yılı Temmuz ayında geçerli olmaya başlayacak zamlı uzman öğretmen maaşı belirlendi. Uzman öğretmenler için belirlenen maaş tutarının ne kadar olduğu araştırılmaya devam ediyor. Peki, uzman öğretmenler kaç TL maaş alacak? İşte detaylar…


2024 Temmuz zamlı uzman öğretmen maaşı netleşti
2024 yılı temmuz ayında gerçekleşmesi beklenen zamlı memur maaşı ile birlikte diğer öğretmen maaşları da zamlanacak ve uzman öğretmenlerin aldığı maaşa da memur maaş zammı oranında zam yapılmış olacak. Peki, temmuz ayında uzman öğretmen maaşı ne kadar zamlanacak?

2024 yılı temmuz memur maaşına zam yapılması kalan süre çok az. Temmuz maaş zammı ile beraber öğretmenlerin maaşı da hükümetin yapacağı %10 oranındaki zamma ek olarak hesaplanacak olan enflasyon farkı ile birlikte artış görmüş olacak.


2024 Temmuz ayında başöğretmenler ne kadar maaş alacak?
İlk 5 ayda gerçekleşen enflasyon oranı ile beraber memur maaşlarına %17,71’lik oranda zam kesinleşti. Haziran ayında yapılan enflasyonu açıklaması ile birlikte memur maaşları için yapılacak olan zam belirlenmiş olacak.

Fakat; haziran ayında da yaklaşık %3 oranında enflasyon oluşacağı hesaba katılınca memur maaşlarına %20,71 civarında bir zam oranı kesim gibi gözüküyor. Şu anda yaklaşık 41.800 TL olan Uzman Öğretmen maaşı, temmuz ayında yapılması beklenen %20,71 zamla birlikte 50.456 TL seviyelerine kadar artmış olacak.

Editör: ELİF KOÇ