Öğretmenler

2024 Öğretmen Atamalarında Son Durum

2024 Öğretmen Atamalarında Son Bilgiler ve İddialar...

Abone Ol

2024 Öğretmen atamalarıyla ilgili süreç belirsizlikle devam ediyor. Atama 2023 KPSS Puanı ile yapılacak sınavın üzerinden yaklaşık 7 ay süre geçti. Atama bekleyen öğretmenler süreç devam ederken birçok etkinlik düzenleyerek sosyal medya platformları ve meydanlardan seslerini duyurmaya çalıştı. Öğretmenlerin beklentisi Mülakatsız 68 Bin adil branş dağılımlı atama yapılması. 2024 Öğretmen Atamalarında Son Durumda ise edinilen bilgiler ve duyumlar şu şekilde;

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı sayı konusunda mutabık olamadı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın mart ayında yapılması beklenen Kabine Toplantısında sunum yapacağı sayının toplantı sonrasında belirleneceği iddia edildi.

Diğer bir iddiaya göre 26 Şubat Pazartesi günü yeni müfredatla ilgili açıklama yapılması bekleniyor. Sayınında bu açıklamalarla birlikte duyurulacağı iddia ediliyor.

Bakan Tekin’in Öğretmenler Odası toplantısında atama takvimine yönelik soruya cevaben “seçim öncesinde de seçim sonrasında da gelebilir” ifadesini kullandığı iddia edildi.

Yaşanan son gelişme ise Bakan Tekin’in “Öğretmen sayımız her ilimizde en az ikiye katlanmış durumda.” Açıklaması oldu.