Sınavlar

2024-2025 eğitim öğretim yılında sınavlar, öğrencileri daha da zorlayacak!

2024 2025 Eğitim öğretim yılı yeni başlarken bu dönemde öğrenciler en çok sınavlarda zorlanacak. Peki öğrencilerin sınavlarda zorlanmasının nedeni ne olacak? İşte detaylar...

Abone Ol

2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü tüm kademelerde başlayacak. Bundan böyle yeni sistemde öğrenciler test usulü ve boşluk doldurma gibi yorum kabiliyeti olmadan cevaplanacak olan soruları sınavlarda yer almayacak.

Artık klasik sınavlar olacak!

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında belli derslerde yapılan klasik yani cevabını öğrencinin kendisinin oluşturduğu, öğrencilerin yorumlarını kendilerinin oluşturduğu sorular önümüzdeki dönemde de sorulacak. Bu sınavlara klasik sınav adı verilmektedir. 2024/ 2025 eğitim öğretim yılında olabildiğince öğrencilere klasik sorulardan oluşan sınavlar uygulanacak.

Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin gireceği söz konusu sınavlarla ilgili olarak bakanlık bu yıl da belli sınıf seviyelerinde ortak sınav usulüne göre sınav yapacaktır. Söz konusu sınavlarla ilgili olarak bakanlık gerekli talimatları ve bilgilendirmeleri yapacaktır.

Ortak sınav uygulaması genişletilecek!

Ülkemizin tamamında uygulanan ortak sınav uygulaması da bu yıl genişletilerek uygulanmaya devam edilecek. Söz konusu sınavlara katılmayan öğrenciye sınava girebilmesi için bir şans verilecek. O şansı da değerlendiremeyen öğrenciler sınıfta kalmış olacak.

Ortak sınav uygulamalarında bu sene de öğrencilere cevaplarını kendilerinin oluşturacakları sorular sorulacak ve öğrenciler söz konusu ezbere dayalı cevaplarla sınav kağıdı doldurmamış olacaklar.