2024-2025 Eğitim Öğretim yılının Gaziantep'te eksikleriyle beraber başlayacağını ifade eden Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan." 'Okullaşma, öğrenci mevcutlarına bakıldığında Gaziantep'teki öğretmen açığı kapanmış değil. Teknisyen, hizmetli, memur kadrosu hiçbir zaman doldurulamadı. Her zaman açık var. Kısacası yeni eğitim öğretim yılı eksikleriyle beraber 9 Eylül'de başlayacak" ifadelerini kullandı. Avan, "Okullaşma, öğrenci mevcutlarına bakıldığında Gaziantep'teki öğretmen açığı kapanmış değil. O nedenle kentteki öğretmen açıklamasını yaptı. Öğretmenlerin mazeret tayin işlerinin sürdüğünü kaydeden Avan, "Öğretmenlerin ikinci MÜLAKAT SONUÇLARI HALEN AÇIKLANMADI Mülakat sonuçlarının açıklanmadığını kaydeden Avan, "Geçen hafta açıklanması gereken mülakat sonuçlarına göre öğretmenlerin tercih yapıp Eylül ayın okullarında göreve başlaması gerekiyordu.

Planlama bu idi.

Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı, mülakat sonuçlarını açıklamıyor. Geç kalınmış birdurum. Ayrıca mazeret tayinlerinde öğretmenlerin tayinleri istedikleri yerlere çıkmadı. Bu konuda da problem var. Bu sorunun çözümü için 'İl Emri' uygulanmasını istiyoruz. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, bunu uygulamak istemiyor. Böyle olunca süreç tıkanmış durumda. Bakanlık mazerete ek bir sistem açtı, 26 Ağustos'ta sonuçları açıklayacak" şeklinde konuştu.

Personel açığı devam ediyor.

27 yıl önce sattığı kamyonet yüzünden icralık oldu 27 yıl önce sattığı kamyonet yüzünden icralık oldu

Personel açığına bakıldığında ise; teknisyen, hizmetli, memur kadrosu hiçbir zaman doldurulamadı. Her zaman açık var. İnşaatı devam eden, tamamlanan okullar var. Nurdağı ve İslahiye'de yeni yapılan okullar var. Kısacası yeni eğitim öğretim yılı eksikleriyle beraber 9 Eylül'de başlayacak" mazeret tayin işlemleri devam ediyor. Dolayısıyla öğretmenlerin tayin işlemleri sona ermiş değil. Diğer taraftan ilk defa atanacak olan öğretmenlerin göreve başlaması ile ilgili süreç tıkanmış durumda. Mülakat puan sonuçları geçen hafta açıklanması gerekiyorken halen açıklanmadı" dedi.

Editör: Serhat SALİMOĞLU